Gepatenteerd product

Zonnewarmte waar jij het wilt!

Vier jaar geleden begon Bastiaan Roest met de ontwikkeling van een lichte, zeer energiezuinige, oprolbare verwarming. Ruim 2 jaar is geïnvesteerd om de veiligheid van de verwarming te waarborgen. Alle benodigde certificaten zijn door SGS verstrekt.

Lees verder

De eerste oprolbare verwarming

De infrarood warmte van Invroheat is gebaseerd op een vinding vanuit de Russische ruimtevaart. Zij moesten werken met lichte materialen die toch zeer effectief waren en de capsule in de ruimte konden verwarmen. Daarop voortbordurend heeft Invroheat een oprolbaar paneel ontwikkeld dat super goed warmte afgeeft in de vorm van infrarode straling. Graag stellen we onze oprolbare infrarood verwarming aan je voor.

Energie zuinig
Licht
Oprolbaar
Gezonde warmte
Stil
Online Shop
Conventionele verwarming

Het verschil tussen conventionele en infrarood verwarming

Alle conventionele verwarmingssystemen, zoals hout, gas, pallets, olie of warmtepompen, werken volgens het principe van convectiewarmte. Het toepassen van convectiewarmte betekent het verwarmen van de lucht in een ruimte, die vervolgens weer de mensen en objecten in de ruimte verwarmt. Dit principe leidt tot een ongelijkmatige en meestal oncomfortabele warmteverdeling in de kamer en tot hoge warmteverliezen doordat er constant lucht in en uit de kamer stroomt.

Als warme lucht opstijgt, zorgt convectiewarmte verder voor lage temperaturen bij de vloer en hoge temperaturen bij het plafond. Dit betekent dat, voordat mensen in de kamer het zelfs maar warm kunnen krijgen, het volledige luchtvolume in de kamer moet worden verwarmd.

Telkens wanneer men tijdens het verwarmen een raam opent, ontsnapt een deel van deze warme lucht uit de kamer en moet de toegestroomde lucht opnieuw verwarmd worden. Bovendien veroorzaken de grote temperatuurverschillen tussen de vloer en het plafond lucht- en stofwervelingen, wat vooral problematisch kan zijn voor allergische of gevoelige mensen. Het verwarmen van de lucht resulteert verder in een oncomfortabel lage luchtvochtigheid.

infrarood verwarming

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming daarentegen verwarmt de lucht niet, maar gebruikt in plaats daarvan directe warmte. Een paneel verwarmt zowel de muren als alle lichamen en objecten in een kamer. De warmte die binnen deze muren en het meubilair is opgeslagen, wordt vervolgens gelijkmatig weer afgegeven. Dit alles is een volledig natuurlijk proces, net als bij het verwarmen met een tegelkachel of bij het zonnebaden.

Bij gebruik van een infraroodstraler zullen mensen in de kamer het al een paar minuten na het inschakelen van de panelen warm krijgen, terwijl de lucht niet oververhit en dus uitgedroogd raakt. Evenmin zullen er lucht- of stofwervelingen zijn, aangezien de warmte gelijkmatig in de kamer wordt verdeeld.

Door een raam te openen, kan frisse lucht worden binnengelaten zonder nadelige effecten, aangezien het verwarmingseffect onafhankelijk is van de luchttemperatuur en -stroom. Dankzij de warmte die wordt afgegeven door de infraroodstraler zelf en de verwarmde objecten in de kamer, is de waargenomen kamertemperatuur ongeveer 2-3 °C warmer dan bij gebruik van convectieverwarming. Dit betekent dat in vergelijking kortere verwarmingsperioden en lagere streeftemperaturen nodig zijn om hetzelfde verwarmingseffect te bereiken. De zachte infraroodwarmte zorgt dus voor meer comfort en lagere verwarmingskosten, dankzij het snellere verwarmingseffect en minder benodigde bedrijfsuren.

Onze Invroheat verwarming combineert al deze voordelen perfect in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen door uitsluitend hoogwaardige materialen te gebruiken en ervoor te zorgen dat de producten alleen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Gemaakt voor iedereen

In welke kamer past jouw Invroheat?

Volg ons
Probeer nu onze nieuwste producten

Bestel een paneel met je eigen afbeelding of kies een paneel met onze afbeeldingen.

Koop nu