Het verschil tussen conventionele en Infrarood verwarming

Alle conventionele verwarmingssystemen, zoals hout, gas, pellets, olie of warmtepompen, werken volgens het principe van convectiewarmte. Het toepassen van convectiewarmte betekent het verwarmen van de lucht in een ruimte, die vervolgens weer de mensen en objecten in de ruimte verwarmt. Dit principe leidt tot een ongelijkmatige en meestal oncomfortabele warmteverdeling in de kamer en tot hoge warmteverliezen doordat er constant lucht in en uit de kamer stroomt.

 

Als warme lucht opstijgt, zorgt convectiewarmte verder voor lage temperaturen bij de vloer en hoge temperaturen bij het plafond. Dit betekent dat, voordat mensen in de kamer het zelfs maar warm kunnen krijgen, het volledige luchtvolume in de kamer moet worden verwarmd.

 

Telkens wanneer men tijdens het verwarmen een raam opent, ontsnapt een deel van deze warme lucht de kamer en moet opnieuw verwarmd worden. Bovendien veroorzaken de grote temperatuurverschillen tussen de vloer en het plafond lucht- en stofwervelingen, wat vooral problematisch kan zijn voor allergische of gevoelige mensen. Het verwarmen van de lucht resulteert verder in een oncomfortabel lage luchtvochtigheid. En hoe werken Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming

Infrarood Verwarming

Conventionele verwarming

convection-heating

Hoe werkt infrarood verwarming

Infrarood verwarming daarentegen verwarmen de lucht niet, maar gebruiken in plaats daarvan directe warmte en verwarmen zowel de muren als alle lichamen en objecten in een kamer. De warmte die binnen deze muren en het meubilair is opgeslagen, wordt vervolgens gelijkmatig weer afgegeven. Dit alles is een volledig natuurlijk proces, net als bij het verwarmen met een tegelkachel of bij het zonnebaden.

 

Bij gebruik van een infraroodstraler zullen mensen in de kamer het al een paar minuten na het inschakelen van de panelen warm krijgen, terwijl de lucht niet oververhit en dus uitgedroogd raakt. Evenmin zullen er lucht- of stofwervelingen zijn, aangezien de warmte gelijkmatig in de kamer wordt verdeeld.

 

Door een raam te openen, kan frisse lucht worden binnengelaten zonder nadelige effecten, aangezien het verwarmingseffect onafhankelijk is van de luchttemperatuur en -stroom. Dankzij de warmte die wordt afgegeven door de infraroodstraler zelf en de verwarmde objecten in de kamer, is de waargenomen kamertemperatuur ongeveer 2-3 ° C warmer dan bij gebruik van convectieverwarming. Dit betekent dat in vergelijking kortere verwarmingsperioden en lagere streeftemperaturen nodig zijn om hetzelfde verwarmingseffect te bereiken. De zachte infraroodwarmte zorgt dus voor meer comfort en lagere verwarmingskosten dankzij het snellere verwarmingseffect en minder benodigde bedrijfsuren.

 

Onze Invroheat verwarming combineren al deze voordelen perfect in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen door uitsluitend hoogwaardige materialen te gebruiken en ervoor te zorgen dat onze producten alleen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Wij zijn gecertificeerd

SGS-Safety